Savaitgalio kelionė į Florenciją: išsamus gidas

By laurute - 7/07/2018


Savaitgalis Florencijoje? Perché no (liet. kodėl gi ne)? Nors dauguma keliautojų mėgsta leistis savaitgalio kelionėm į Romą ar Milaną, tačiau savaitgalis Florencijoje ne ką prastesnė idėja, ypač tiems, kurie pasiilgę autentiškumo, prabangos ar išskirtinių potyrių. Sodraus skonio Brunello vynais, kokybiškais jautienos išpjovos kepsniais bei žymiausiais pasaulyje meno kūriniais garsėjanti Florencija su svetingumu pasitinka kiekvieną VIP turistą.



Ką veikti Florencijoje?

Florencija - miestas, kuriame rasite ne vieną dėmesio vertą lankytiną vietą. Pirmiausiai aplankykite žymiausią miesto pastatą Duomo - Florencijos Katedrą (pilnas pavadinimas Cattedrale di Santa Maria del Fiore), kurios kupolą projektavo italų architektas Filipas Bruneleskis (it. Filippo Brunelleschi), o Varpinę (it. Campanile) sukūrė Džiotas di Bondonė (it. Giotto di Bondone). Florencija - meno lopšys, todėl čia būtina aplankyti bent keletą muziejų ar galerijų. Vienos svarbiausių - tai Akademijos galerija (it. Galleria dell'Accademia), kurioje galima išvysti Mikelandželo "Dovydo" originalą bei tokių menininkų kaip Botičelio (it. Botticelli), Perudžino (it. Perugino) ar Džiambolonjos (it. Giambologna) darbus, bei Uficių galerija (it. Galleria degli Uffizi), kurioje saugoma nemažai Mikelandželo, Leonardo da Vinči, Džioto darbų bei didelė romėnų bei graikų skulptūrų kolekcija.

Tiems, kas domisi mada, Florencija siūlo aplankyti Salvatorės Feragamo muziejų (it. Museo di Salvatore Ferragamo), kuriame eksponuojami Ferragamo mados namų kūriniai ir kuris padės išsamiau susipažinti su šio žymaus dizainerio gyvenimu, bei Gucci muziejų (it. Gucci Museo), perteikiantį visą Gucci mados namų veiklą bei filosofiją (pastaba: šiuo metu muziejus uždarytas, tačiau greitu metu ketina vėl atsidaryti). Svečiuodamiesi Florencijoje būtinai pamatykite du garsius miesto simbolius: tai Senąjį tiltą (it. Ponte Vecchio), kuris, pasidabinęs spalvotais namais, stovi virš pro Florenciją tekančios Arno upės, bei žymiąją šerno skulptūrą (it. Porcellino). Manoma, kad paglosčius šerno snukutį bei įdėjus monetų į jo burną, galima sulaukti sėkmės ir pasisekimo. Kitos lankytinos vietos Florencijoje: Sinjorijos aikštė (it. Piazza della Signoria) ir šalia esantys Vekjo rūmai (it. Palazzo Vecchio), Šv. Kryžiaus bazilika (it. Basilica di Santa Croce), kurioje palaidotas Mikelandželas, Galilėjas Galilėjus bei kt.

Jei kiek pabostų muziejų ar bažnyčių lankymas, tuomet galima aplankyti Florencijos parduotuvėles. Iš ties jų čia gausu - nuo aukštos klasės aksesuarų bei rūbų, meninių dirbinių, interjero dekoro detalių iki gurmaniško maisto. Taip pat verta aplankyti ir Centrinį miesto turgų (it. Mercato Centrale). Jis šiek tiek kitoks nei dauguma Italijos turgų. Įsikūręs senoviniame pastate šis stilingas turgus siūlo itin gerus maisto produktus, alyvuogių aliejų, medų, įdomaus skonio sūrius, vietinius rankų darbo saldumynus. Čia vietoje galima ir pavalgyti: vieno kąsnio sumuštinukai, ką tik iškepta duona, iš krosnies ištraukta pica, makaronai su jūros gėrybėmis bei įvairi sveiko maisto pasiūla kaip salotos ar net žalių jaunų kokosų vanduo! Ypatingo grožio garsiausia Florencijos vaistinė - Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella. Tai - seniausia pasaulio vaistinė, kuri nuo 1221 metų gamina įvairiausius kvepalus, žolelių produktus. Čia galima įsigyti ne tik puikių priemonių sau, bet ir atrasti tikrai įdomių itališkų lauktuvių.

Ypatingai verta pasivaikščioti Oltrarno kvartale, kuriame gausu vietinių amatininkų dirbtuvių. Aplamai Florencija - tai amatininkų miestas, tad nepraleiskite progos užsukti į vietines parduotuvėles, kuriose gaminami aukštos kokybės odos dirbiniai, batai, juvelyrika, žemėlapiai, mediniai žaislai ir pan. Oltrarno kvartale rasite ir gražiuosius Piti rūmus (it. Palazzo Pitti). 

Jei norite išsamiau susipažinti su Toskanos gastronomija, tuomet galima užsisakyti kulinarines pamokas, vyno degustacijas, taip pat yra galimybė sužinoti, kaip gaminami itališki ledai gelato, aplankyti vieną geriausių Florencijos šokolado fabrikų, atskleisti puikaus itališko alyvuogių aliejaus paslaptis bei kt.

Norint išsamiau susipažinti su Florencija galima aplankyti čia esančius parkus bei sodus. Verta užsukti į Bardini vilą (it. Villa Bardini) ir pasigrožėti čia esančiu sodu bei pakilti į Belvederę, nuo kurios atsiveria puikus Florencijos vaizdas. Pikniku pasilepinti galima ir Rožių sode (it. Giardino delle Rose). Savo įstabiu grožiu sužavės ir Boboli sodai (it. Giardino di Boboli).

Jei norite nuklysti už Florencijos miesto ribų, tuomet galite pasimėgauti idealia proga pakeliauti po Toskanos regiono kaimelius, miestelius bei ūkius. Yra siūlomos specialios ekskursijos su ikoniškais Fiat 500 automobiliais arba legendiniais Vespa motocikliukais. 

IŠSAMUS gidas po TOSKANOS REGIONĄ



Kur praleisti vakarą?

Po intensyvios tyrinėjimų dienos tiesiog norisi atsipūsti, prisėsti, pavalgyti ir tiesiog mėgautis Florencijos atmosfera. Tokiam potyriui puiki vieta būtų viešbučio J.K. Place Firenze terasa J.K. Terrace, kurią rasite šalia S. Maria Novella aikštės. Čia galima tiek lengvai užkąsti bei gurkšnoti kokteilius, tiek pasimėgauti sočia itališka vakariene. Jei trokštate kažko išskirtinio ir patyriminio, galima užsisakyti unikalią romantišką vakarienę, kuri tik Jums būtų surengta ant Florencijos simbolio - Senojo tilto, o maistą ruoštų ne vieną Michelin žvaigždutę turintis šefas.

Prabangaus Florencijos viešbučio The Place Firenze terasa

Išskirtinė romantiška vakarienė ant Senojo tilto Ponte Vecchio



Kur atsipalaiduoti?

Viešbučio Four Seasons Hotel Firenze beveik 800 kv. metrų spa centre. Čia save palepinti galima įvairiausiais masažais bei kūno puoselėjimo procedūromis, kurioms naudojamos ne tik prabangios kosmetikos priemonės, bet ir natūralūs ingredientai kaip vietinės Toskanos žolelės ar Chianti regiono vynas.




Kur apsistoti? Geriausi prabangūs viešbučiai Florencijoje


Four Seasons Hotel Firenze





Rocco Forte Hotel Savoy





The Place Firenze



Hotel Lungarno


REZERVUOTI



Portrait Firenze


REZERVUOTI

IL Tornabuoni The Unbound Collection by Hyatt



REZERVUOTI


Palazzo Vecchietti - Residenza D'Epoca


REZERVUOTI 


Relais Santa Croce


REZERVUOTI 


Hotel Brunelleschi


Dimora Palanca



REZERVUOTI


The St Regis Florence

REZERVUOTI


Helvetia&Bristol Firenze – Starhotels Collezione

UŽSAKYTI

Hotel Continentale - Lungarno Collection

REZERVUOTI

Il Salviatino (apie 6 km iki centro)

REZERVUOTI


Villa Cora (apie 7 km iki centro)


REZERVUOTI


Villa San Michele, A Belmond Hotel, Florence (apie 8 km iki centro)

REZERVUOTI



Orai. Kada geriausia keliauti į Florenciją?

Toskanos regiono sostinę lankyti galima ištisus metus, nes orai Florencijoje net ir žiemos mėnesiais nebūna itin šalti, tik nebent vėsūs. Geriausias laikas aplankyti Florenciją būtų balandžio - gegužės bei rugsėjo - spalio mėnesiais, kuomet dienos temperatūra svyruoja nuo 20 iki 27 °C. Vasaros mėnesiai (birželis - rugpjūtis) - populiariausias metas lankyti šį miestą, tačiau šiuo metu gali būti itin karšta, be to, čia gali būti daug turistų. Nuo lapkričio iki vasario mėn. Florencijoje dažniausiai būna nuo 10 iki 14 °C šilumos, tad miestą be problemų galima lankyti ir šiais mėnesiais - taip išvengsite didelių masių turistų ir galėsite pasimėgauti stebėdami vietinių gyvenimą. Kalėdos Florencijoje - irgi puiki idėja: štai gruodžio pirmoje pusėje atvykę galėsite grožėtis kalėdiškai pasipuošusiu miestu, o jei atvyksite ant Kalėdų ar Naujųjų metų, apsistoję prabangiuose Florencijos viešbučiuose galėsite būti tikri, kad šie bus paruošę puikias šventines programas. Visgi jei iš Florencijos ketinate keliom dienom traukti į gamtą, kur galima rasti prabangius Toskanos kaimelių viešbučius, labiausiai tinkamas metas nuo balandžio iki spalio (imtinai), nes dauguma tokių viešbučių šaltesniuoju periodu būna uždaryti ir atsidaro tik pavasarį, o rudeniui įpusėjus užsidaro vėl iki kito pavasario.




Kaip nuvykti į Florenciją?

Vienas lengviausių būdų pasiekti Florenciją - tai skristi tiesiogiai iš Vilniaus į Milaną arba Romą su žemų kaštų oro linijomis "Ryanair" arba "Wizz Air". Atvykus į kažkurį iš šių miestų galima keliauti traukiniu iki Florencijos (apie 1 val. 40 min.), arba galima užsisakyti privatų pervežimą aukštos klasės automobiliu.

Kitas variantas yra skristi su geresnėmis oro linijomis į Florencijos oro uostą su vienu persėdimu kažkuriame Europos mieste.


Prieš kelionę

Pažiūrėkite šį filmą: Under the Tuscan Sun (2003).



-----

Informaciją parengė Laura Norkienė

Nuotraukos: turizmo partnerių.

DĖMESIO: šiame puslapyje pateikta tik kelionių idėja. Jei norėtumėte pilno kelionės paketo (skrydžių, pervežimų, viešbučių, ekskursijų bei staliukų rezervavimo paslaugų), parašykite man laura@prabangioskeliones.lt.

  • Dalintis:

You Might Also Like

0 komentarai